Kattgodis – Gör ditt eget

Ibland kan det vara roligt att ha något lite extra att bjuda sin kisse på !

På mitt kattpensionat kommer det vilt skilda individer med sina olika personligheter. En del av dom hoppar ur sin transportbur och direkt ner på golvet och spanar in födan på det här stället… 😅 medan en del avvaktar en stund och kollar så att det är ett bra hotell att vara på först!

Men så finns det dom där osäkra och lite rädda som tycker att det mesta är läskigt och dom vill helst åka hem till det trygga och säkra igen ! Mitt hjärta ömmar lite extra för dom 💖

Vi har själva adopterat en sådan kille som kom från ett hem där det var läskigt på riktigt 😔 våran fina Sture kom till oss som ettåring från ett hem med mycket alkohol .

Sture – norsk skogkatt

Sture fick bo i kattrummet på pensionatet i början för att få lugn o ro och så att vi kunde gå in och vara med honom utan våra andra djur för att ge honom en chans att lära känna oss i sin egen takt.

I början var han så rädd så han gömde sig under kudden och bara skakade. Stackars lille kraken 💖 men med tålamod och godis gick det bättre och bättre för varje dag som gick .

Vi fjäskade för honom och bjöd honom på den ena godsaken efter den andra. Alltid nära honom i början. Sedan närmare och närmare oss . När vi byggt upp en tillit fick vi klappa honom lite försiktigt och sen fick han godis igen.

Efter ett par veckor var han så modig så då fick han flytta in i huset såklart. Där fick han lära känna sin kattkompis sven ( och lollo som levde då ) och våra två hundar.

Det var fem år sedan nu ! Numera är han en väldigt lugn och social och gosig katt som är väldigt glad i godis….. 😅

Vi köper oftast helt vanligt kattgodis i mataffären. Men ibland är det roligt att bjuda på något annat och då vet man dessutom vad som är i.

En trygg och gosig Sture som gärna ligger i knät och blir klappad på magen 💖

Idag har jag gjort torkad kalkon som strössel.Sture älskar lite crunch på blötfoder så det här kommer bli bra till honom . Men även bra att ha tillhands ifall det kommer någon liten osäker kisse som inte vill äta i början till vårt kattpensionat. Då kan det vara bra att ha detta och bjuda på !

Sture godkänner dagens kalkongodis

Egentligen är det inte så mycket att tillaga utan man tar helt enkelt ett kalkon eller kycklingbröst och kokar det ( om det är rått) i vatten en stund tills det faller av lättare från benen.

Kalkonkött

Sedan när det svalnat ( otålig som jag är har jag bränt mig några gånger! 😆) hackar jag ner köttet i små minibitar. Man lägger bitarna på ett bakplåtspapper på gallret från ugnen . Så luft kan cirkulera runt. Sätt in plåten i ugnen på ca 100 grader och känn med jämna mellanrum tills det känns torrt. Då är det klart !

Ta ut och låt svalna . Är det riktigt torrt går det att lägga i burk och förvara i skafferiet. Är det lite mjukt ännu kan man ha det i kylskåpet någon vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s