Man tager vad man haver – hundmat

Städade i skafferiet häromdagen…. det behövdes kan jag säga!! hittade inte mindre än tre paket florsocker, tre paket potatismjöl, två sirapsflaskor, några paket ris, fyra(!) paket farinsocker Haha!! det sistnämnda skyller jag på gubben 😉 han köper hem farinsocker när han är lite sugen på Irish coffe !!

När jag ändå var i städartagen tog jag tag i kylskåpet med. Där var det inte så mycket dubbelt förutom en väldans massa lök!! ? så i veckan får det bli en lökpaj eller löksoppa av det ….

Men vi hade också en hel del som var på väg att bli lite på gränsen för att vara fräscht.. inte dåligt alltså men sådär lite så att små fina rötter börjat växa på morötterna liksom..

Det passar bra att göra en laddning hundmat av!! Eftersom jag även hade gott om havreris 😉 blev det lämpligt att använda det med!

Till denna grytan har jag använt kalkonkött som protein . Men man kan ta vilket kött som helst ! Köttfärs går också bra! Jag köper kött eller fisk när det är billigt i affären och fryser ner tills jag ska använda det. Eller så sparar jag rester från våran egen middag i en särskild burk i frysen bara det inte är för mycket salt och kryddor på så är det ju ett utmärkt sätt att ta till vara all mat på ett klimatsmart sätt.

Så! Dags att koka ihop en sats hundmat då! Egentligen hur lätt som helst !

Kalkonen kokar jag för sig själv i en gryta tills den blir lätt att få av från benen.

Kokvattnet ( buljongen) sparar jag sedan för att använda i blandningen senare!

Sedan tar jag en till kastrull och lägger i det jag vill använda från kylskåpet som tex

morötter, palsternacka , tomater .. kokar upp och lägger i havreris i samma kastrull och låter allt koka tills det blir riktigt mjukt. eftersom i hade gott om ägg har jag kokat ett par stycken som ska blandas i sen.

När allt kokat klart skär jag köttet i småbitar , mest för att våran lille Hugo ska kunna äta med;)

och blandar alltihop . Blir det för ”tjockt” späder jag ut med buljongen som blev efter köttkoket.

Vid serveringen sen strör jag på lite torkat nässelpulver som jag har i en burk i skafferiet !

Se tidigare inlägg om Nässlan! https://wordpress.com/post/frufiasfarm.blog/475

Sådär! det blev lite mat för några dagar fram iaf !

Mums tycker mina vovvar !

Lycka till !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s