Diy hundgodis med bara 3 ingredienser

I år längtar jag extra mycket efter våren! Även om jag också älskar vinter . Är så glad över att vi faktiskt har en riktig vinter i år ! Känns som om snön och alla varma kläder lägger sig som ett tröstande tryggt duntäcke över kroppen och bäddar in våra stackars själar efter det här jobbiga året..

Men bakom hörnet väntar ljuset och våren med små frön av hopp om ett bättre år. Förra året var man lite i chock och allt runt om slogs omkull på något vis.

Men i år är jag redo!! I år ska jag vara med från början och är superladdad med inspiration och idéer inför vår och sommar !!

I år har jag börjat så några frön under växtbelysning och ska försöka mig på att odla så mycket egen mat jag kan !! Drömmer om egen blomkål, broccoli , rödbetor , morötter … Ja å vad gott !!om det nu tar sig .. 😉

Paprika, chilli och pelargon 🌱🌱🌱

Min dröm är att även odla fram ingredienser till den egna hundmaten framöver. En kryddväxt jag haft stor nytta av i hundmatlagningen är bla bladpersilja. I år ska det bli mycket av det för infrysning för hela året. 👌

Men än får vi vänta lite . Men jag blev sugen på att baka lite promenadgodis . 🐾🐾

Mina hundar har haft lite problem med hundmöten . Haaar haft !!;) med tålamod, envishet, respekt och godis har vi kommit över tröskeln och båda vovvarna vänder sig numera mot mig när dom ser en hund på väg .. man blir ju så glad!! Med mycket beröm och mycket godis i fickan har vi lyckats bli roligare och intressantare än hunden/hundarna vi möter 👍👍 underbart 💖

Idag fick jag lust att göra detta superlätta godis för våra promenader. Det är bara 3 ingredienser och degen blir sååå mjuk och lättbearbetat!

Jag använder mig gärna av glutenfritt mjöl i detta recept. Älskar Lailas mjöl 👌 2,5 dl av detta :

Köpt på hemköp..

Sen tar vi i lite jordnötssmör! Drygt 1 dl av detta : OBS!! Det måste vara UTAN XYLITOL vilket är jättefarligt för hund!!

Läs gärna ett tidigare inlägg i min blogg om jordnötssmör till hund .

Mmm… 😋

Till detta tar vi en ekologisk mosad banan :

Fin banan ..

Sen blandar vi noga och knådar ihop till en mjuk smidig deg . Så behaglig att arbeta med! Nästan som en terapiboll.. 😅

Eftersom jag ska ha det som små bitar i jackfickan kavlar jag ut den direkt på bakplåtspapper . Sen skär jag små rutor och lägger över hela pappret på en plåt.

Använd inte för vass kniv så inte pappret skärs sönder..

Sen in i ugnen på 175 grader i ca 10-15 min .

När det är klart låter jag dom ligga kvar på plåten och torka lite av restvärmen . Sen är det klart 😊🐶

Detta godis är klart godkänt av Julie ( norsk buhund) men ratas av Hugo ( dvärgpincherchihuahua) som avskyr jordnötssmör.. 😅🐾

Ha en fin helg ! 💖🐾😋💖🐾😋💖🐾😋

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s