Matrester till hunden

Helgen som gick blev en riktig gourmethelg med massa goda maträtter , nya som gamla ! Vädret var ju fantastiskt både lördag och söndag 🌞🌞🌞

Helgen inleddes på fredagen med lätt och lat mat som grillad kyckling och sötpotatisstrips 😋 trots att vi åt så mycket vi orkade blev det både kyckling och sötpotatis över ! Självklart sparade jag det och gjorde hundmat av det med lite annat i med.. kommer till det längre ner 😉

Måste först bara berätta att vi på lördagen fick fram grillen och grillade makrill ! Sååå somrigt gott ! Mm!! På söndagen lyxade vi till det igen med gratinerade musslor med ramslök!! Köpte frysta grönmusslor och följde receptet på paketet men bytte ut vitlök och gräslök mot hackad färsk ramslök . Gaaalet gott !! Mina smaklökar och magen är så nöjda och tacksamma efter denna helg😅👌

Gratinerade grönmusslor

Men nu till resterna från fredagens frosseri 😉

Kyckling är ju jättebra till hund . Däremot är det kanske lite si å så med att använda resterna av grillad kyckling på grund av kryddorna. Även om man tar bort skinnet så finns det kvar i köttet ändå. Däremot så vet jag att mina hundar tål det och att det är väldigt sällan som det händer att dom får sånt. I resterna vi använde var det mesta av skinnet redan uppätet av dom manliga medlemmarna i familjen.. 😅 och dom kryddor som eventuellt fanns kvar bedömde jag var ok för mina hundar. Var en får ju göra den bedömningen själva tänker jag men i huvudsak tycker jag det är synd att slänga fin mat istället för att använda som riktigt god mat för vovvarna ❣

Så.. efter att ha skrapat av så mycket kött från benen som möjligt och blandat med lite av sötpotatisen som var kvar kokade jag 2 dl korngryn enligt receptet på paketet.

Dessutom skalade jag 4 morötter och hackade skalet (!) Som blev ca 2 dl och blandade ner i korngrynen dom sista 10 minuterna. 2 msk hackad persilja fick också koka med.

Dom skalade morötterna använde jag till min egen lunch ( morotsspaghetti) 👍 och eftersom dom redan hade börjat gro igen sparade jag stumparna som blev kvar och ska försöka få dom att växa upp och ge morotsblast igen 😁 alltså blev det noll i matsvinn från morötterna 😀👍

Kycklingresterna och sötpotatisen mixade jag ner och när korngrynen svalnat blandade jag ihop allt .

Och som vanligt tillsätter jag lite äggskalspulver och nässelpulver över maten när den serveras ❤

Kyckling med sötpotatis och nässelpulver 👌

Det ska vara gott att leva 🥰👌🐶🌱

Och jo .. det goda fortsatte på måndagen med en supergod Mangopaj till efterrätt! Sonen hade bakning i läxa i sina hemstudier… 😉 😋🌞🍍

Må väl ❤🐶❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s