Kycklinglever till hund

Nu när man är mer eller mindre tvungen till att stanna hemma mera kan man få lite tid över att koka egen hundmat.

😋🐶😋🐶😋🐶😋🐶😋🐶😋🐶😋🐶😋

Idag fick jag tag på kycklinglever till bra pris och passade på att köpa ett par förpackningar.

Dock ska man ju vara lite försiktig så man inte ger för mycket lever till hund eftersom det innehåller mycket A vitamin som kan ge skador om man ger för stora doser . Rekommendationen är ca 100 gr per vecka. Dock beror det nog på hur stor hund man har också…

Den förpackning kycklinglever jag köpte var på 500 gram . Jag fick ihop 6 portioner ( till min mellanstora och minihunden ) av detta recept .

Så dom får en portion per vecka. Förvarar det i frysen och tar fram nån dag i veckan. På så vis får dom ju också lite variation på sin mat.

Många är rädda för att göra sin egen mat . Tror mest det beror på att man är rädd för att missa något viktigt näringsämne . Men om man varierar kosten så tror jag man får med det mesta !

Vill man vara på säkra sidan finns det färdigt pulver i zoohandeln eller djurapoteket att köpa som man kan strö över maten .

Jag brukar dock använda lite olika saker som tillägg . Tex sparar jag äggskal i en skål och mal ner till pulver . Nässelpulver är också jättebra med väldigt mycket näringsämnen i . Äggula är otroligt näringsrikt.. ibland får dom lite rapsolja , filmjölk eller keso på maten ..

När man ska koka hundmat kan man tänka i proportionerna att ha hälften av kött/fisk/fågel och resten ris/gryn/potatis/grönsaker .

Det här kokade jag idag av kycklinglevern:

500 gr kycklinglever. 3 dl ris . 2-3 morötter. 1-2dl ärtor . 1 köttbuljong. Nässelpulver och äggskalspulver .

Koka kycklinglever för sig . Häll av i durkslag men spara spadet. Hacka ner i mindre bitar.

I en annan kastrull kokar du riset med riven morot , ärtor och köttbuljong.

Häll den hackade kycklinglevern i risblandningen och låt koka . Ris till hund ska koka längre än till människor. Därför kan du behöva späda på med mer vätska och då kan du använda spadet från kycklinglevern…

När maten är klar och svalnat av kan man strö på någon matsked av äggskalspulver och nässelpulver tex

Sen brukar jag lägga upp färdiga portioner i burkar och förvarar i frysen ! Bara att ta fram nån dag i veckan 🐶

🐶😋🐶😋🐶😋🐶😋🐶😋🐶😋🐶😋🐶