Borsta tänderna på hunden

Alltså man får ju lite ångest över det här måste jag säga .. det dåliga samvetet kryper fram och det känns lite motigt med det momentet..

🙈🙈🙈

Mina hundar har verkligen inte fått in den vanan skall erkännas. Dock har jag försökt tidigare men det har ju inte varit någon favorit hos mina hundar direkt..

Förmodligen och rätt så säkert har jag gjort fel .. 😉 men eftersom jag har en chihuahuablandis som har extra känsliga tänder måste jag tag tag i det här NU! Det är ju viktigt att ha bra tänder såklart ! Min stora hund har fina tänder och får alltid beröm av veterinären för det . Men hon börjar bli äldre och snart kan det ändras ..

Alla tips startar ofta med att man redan från valpstadiet ska vänja hunden vid tandborstning. Nu är ju inte mina hundar valpar längre men det är aldrig försent att börja!

Men vi behöver börja från början.. så idag är första introduktionen .. och vi gör det så lättsamt som möjligt. Och gott. Och roligt. Så har vi fått en bra och positiv första gång 👍

Jag har laddat upp med köttbullar som är favoritgodiset . Tanken idag är att bara introducera själva tandborsten , med kokosolja på som jag har tänkt att använda som tandkräm , som positiv . Vi börjar med att få belöning bara av att nosa på tandborsten som ett första steg . Så jag belönar nosning på borsten ➡️ köttbulle och upprepar några gånger . Det kommer jag upprepa tills dom förstår . Det räcker med ett par minuters träning åt gången. Nästa steg är att låta borsten nudda läpparna … sen en tand osv ..

Det får ta den tid det tar helt enkelt ! Och lite borstat är bättre än inget borstat ! Vi får se hur långt vi kommer ❣

🦷🦷🦷🦷🦷🦷🦷🦷

🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s