Hundkex med sötpotatis

Igår när jag letade i frysen efter kalkonfärsen hittade jag en burk med frusen mosad sötpotatis! 👌

Det är ju perfekt att baka hundkex på så det blev det senare på kvällen sen .

🐶🐕🐶

Eftersom jag börjat ge hundarna färskfoder och framförallt nu när jag gör egen hundmat behöver man ibland tillföra lite kolhydrater . I bilden nedan har jag kokat hundmat med ris . Det är redan ganska mycket kolhydrater i det så det hade inte behövts till just den måltiden dock men vi fuskar lite ibland .. 😋🐶

Dessa kex är bakade på både vetemjöl och majsmjöl . Vetemjölet behövs för stärkelsen i degen så den binder ihop. Och tillför spannmål vilket är bra för hunden i mindre mängd . Om den inte är allergisk mot spannmål vill säga. ( fast oftast är det proteinet i fodret som hundar är allergiska mot) i majsmjölet ökar proteinhalten 👍

Andra ingredienser i dessa kex förutom sötpotatis är en liten mängd jordnötssmör och lite nässelpulver som alla innehåller bra vitaminer och mineraler 😊👌

Här är receptet : på ca 50 st (2-3cm)

Ingredienser: 2 dl kokt mosad sötpotatis 2 dl vetemjöl 1 dl majsmjöl 1 msk jordnötssmör 1 krm nässelpulver

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en smidig deg . Degen ska vara mjuk och följsam . Mjöla bakbordet med antingen vetemjöl eller majsmjöl och kavla ut degen till ca 1/2 cm tjock platta. Ta ut små kakor med ett pepparkaksmått. Lägg ut dom på ett bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 15 min . Sen sänker man graderna till ca 75-100 grader och torkar kakorna till hårda kex med luckan lite på glänt .

Har du inte lust att baka kexen själv kan du beställa på min Facebooksida Frufiasfarm ❣

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s