Hundbajspåsar!!

Ja. Hundbajspåsar. Så tråkigt ord och en så tråkig sak att prata om ?! Fast för mig har det blivit väldigt aktuellt med just hundbajspåsar just nu !

Själva hundbajset kommer jag skriva om en annan dag 😉 😅

Eftersom jag flyttat från landet in till en lägenhet i stan är skillnaden enorm ! Från att bara ha kunnat släppa ut hundarna att göra sina behov i naturen på landet till att plocka upp VARJE liten skithög 😅 dom lägger flera gånger per dag !

Det går åt en stor mängd plastpåsar varje dag nu . Ogillar verkligen detta . Man vill ju helst inte använda plast alls med tanke på hur våra hav ser ut 😥 . Visste ni att det tar mer än 500 år för en plastpåse att förmultna i naturen !!

Dessutom känns det sådär lagom smart att ta upp en liten korv på sisådär 3 centimeter från en liten dvärhpincherchihuahua… och lägga i en plastpåse(?) 🤔 men vad gör man inte för att andra människor ska se hur redig och duktig man är som minsann plockar upp efter hunden… känns väldigt fel nånstans.. Men såklart ska ingen behöva få trampa i hundlort . Det vill ju inte jag heller.

Men det finns ju dom nedbrytbara iaf ! 👍😊 och det är bra! Synd bara att dom inte finns att köpa överallt! Jag har iaf inte hittat det i dom vanliga butikerna som Ica, coop eller willys. Däremot har dom påsar i plast i olika fina färger för att lysa upp uppgiften lite.. 😅

Vill man ändå ha nedbrytbara påsar måste man ju ta sig till en zooaffär eller beställa på nätet. Kanske något att ta upp i affären nästa gång 🤔

För man kan ju påverka ganska mycket! Såg en artikel på Sveriges radios sida om en tjej från Skellefteå som kläckte den smarta idén om klisterlappar på sina gröna soptunnor . Om man är ok med att hundägare lägger sina hundars bajspåsar i sin tunna kan man klistra på en lapp ! Så smart!! Så slipper man gå omkring med en illaluktande påse med bajs på promenaden. För det är ju inte överallt det finns soptunnor för detta heller..

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5670813

Men på många ställen har kommunerna börjat sätta upp gratis påsar ju , vilket är fantastiskt bra !! Händer ju att man har glömt påsarna eller tappat dom på vägen osv . Sen kan man ju använda dom påsarna till annat skräp mm

Ja, det är lite omställning från att bo i hus på landet till att bo i lägenhet i stan ska erkännas! Men jag och hundarna ska nog vänja oss och komma in i rutinerna 😉 och idag ska jag åka till zooaffärem och ladda upp ett lager med nedbrytbara påsar och börja leta upp promenadväder med soptunnor längs vägen.. 😊🐾🙈