Hundkex

Idag har jag bakat hundkex medans regnet och åskan drog förbi !

Var på en intressant föreläsning om färskfoder i förra veckan. Det är ju som jag pratat om tidigare ett ganska känsligt ämne det här med hundmat och hundfoder . Men jag tänker inte ge mig in i den debatten för hårt då jag tror att dom flesta vet vad just deras hundar mår bäst av och vad som passar ens egen familjs rutiner mm så jag låter det vara 😊

Dock nämnde represanten för färskfoder att även en hund som enbart äter vom eller musch eller något annat färskfoder ibland kan behöva balansera upp med lite kolhydrater nån gång då och då. Gärna med lågt GI värde då.

En annan föreläsning jag var på var på aktiv hund i velanda där en vetrinär som forskat i hundfoder berättade om sin forskning. Hans slutsats var att ,våra hundar av idag som är så domesticerade av oss människor , har i alla tider ätit av våra matrester vilket gjort att även dom är vana och behöver lite av alla olika ämnen , precis som vi fast i en annan dosering. Men kolhydrater ibland behöver vi alla. Och fett, proteiner och vitaminer mm . Men allt handlar om rätt balans och dosering . Och det är olika för individ till individ.

Jaja, vad som är rätt eller fel är svårt att säga. Själv har jag en hund som äter allt från paddor till oxfilé. 😜 och en kräsen liten som om han fick helst skulle leva på kattmat…

Idag har jag iallafall bakat vegetariska kex med havregryn och majsmjöl som bas då det är väldigt lite gluten i det . Och har ett lågt GI värde .

Sen har jag i lite ekologisk kokosolja och smaksätter sedan med olika nyttigheter som tex blåbär, jordgubb eller ärtor.

Min ena hund slukar dom …den andre är skeptisk 😅 han hade nog helst vilja ha kex med kycklinglever tonfisk eller kalkon i misstänker jag;)

Men än så länge vill jag bara baka med vegetabilier då det är helt ok att baka och sälja . Vill man använda animaliska ingredienser blir det genast mycket krångligare, dyrare och mer byråkrati. Visserligen är det jättebra med hårda kontroller men jag känner att det inte är behövligt för mig just nu att baka och sälja såna kex. Jag håller mig till mina vegetariska kex än så länge 🥰

Men nu har vi varit inomhus länge nog …solen tittar fram och det är dags för en liten promenad 🚶‍♀️🐕

🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s