Fästingmedel

Ja Nu börjar det äntligen gå mot varmare och ljusare dagar! Så gott!!

Men även dom otäcka små krypen har börjat vakna och dras med in med djuren redan ! Vi har tagit flera stycken fästingar på våra hundar och katter i år!

Vi har två katter. Den ena katten har fantastiskt fin och blank päls som det sällan fastnar fästingar på . Men den andra katten har tjockare och strävare päls och får massor av fästingar hela tiden. Dessutom får han ofta sår och bölder efter dom. Vi har provat en massa olika fästingmedel på honom men dom hjälper knappt . Det blir faktiskt nästan värre!! Förutom ett naturligt medel som jag provade på honom förra sommaren. Det fungerade jättebra men är lite jobb med att använda . Men värt det. Här är receptet

Dock gillar han inte att man sprayar på honom. Han blir panikslagen av det. Så jag tar helt enkelt och gör små tygband med resår i som små halsband och doppar i dekokten innan jag tar på honom det . Så byter jag varje morgon. Den här dekokten klarar sig bra i en burk i kylskåpet ett par veckor iaf.

Själv tycker jag inte riktigt om dom fästingmedel som säljs på apoteket mm . Tycker det är otrevligt med alla biverkningar dom kan få .

https://www.atl.nu/lantbruk/fastingmedlen-som-ger-mest-biverkningar/

Tänkte att våra hundar i år ska få prova bärnstenshalsband. Och spraya på lite av dekokten när man ska ut i skog och mark .

Vad använder ni ? Har ni mer tips ? 😊

🕷🐩🕷🐈🕷🐩🕷🐈🕷🐩🕷🐈🕷🐩🕷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s